Op onze school
krijg je zin in leren.

Hier vindt u de meest actuele informatie over COVID-19 betreffende het basisonderwijs. (vanaf 24 december 2021)

Quarantaineregels voor kinderen tot 13 jaar

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar

• Blijven thuis bij neusverkoudheid, koorts, benauwdheid of veel hoesten. Laat uw kind altijd testen bij zwaardere klachten of als u twijfelt over de aard van de klachten.
  • Blijven thuis en laten zich testen als een huisgenoot corona heeft. Ook als zij zelf minder dan 6 maanden geleden positief getest zijn op corona.
  • Blijven thuis en laten zich testen als zij nauw contact hadden met iemand met corona. Of als zij door de GGD als nauw contact zijn aangewezen wanneer zij op de basisschool of de kinderopvang contact hadden met iemand met corona. Kinderen tot 13 jaar die in dezelfde groep zitten als een besmet kind of medewerker hoeven niet per definitie in quarantaine als zij zelf geen klachten hebben. Hebben zij wel klachten? Dan blijven zij thuis en laten zich testen.
  • Is uw kind erg ziek? Bel uw huisarts.

Als iemand in huis corona heeft

U hoort van de GGD wat u moet doen:

• Degene met corona gaat in thuisisolatie (dat betekent op een eigen kamer blijven en afstand houden van huisgenoten). Lees de brief met leefregels voor positief geteste coronapatiënten op de website van het RIVM.
  • Alle gezinsleden gaan in quarantaine en laten zich testen. Ook als zij geen klachten hebben. De quarantaine duurt 10 dagen. Dat is gerekend vanaf het moment dat zij voor het laatst een tijd dicht in de buurt zijn geweest van degene met corona.
    • Bent u beschermd? Blijf thuis en laat u dan 5 dagen na de testdatum van uw huisgenoot die corona heeft, testen bij de GGD. Dit is om te kijken of u uit quarantaine mag. Als de testuitslag negatief is dan mag u stoppen met de quarantaine. Maak hiervoor een afspraak bij de GGD via 0800-2035 of op coronatest.nl.
    • Bent u niet beschermd? Blijf thuis en laat u zich dan 2 keer testen om het virus zo snel mogelijk op te sporen en de verspreiding ervan te stoppen. De 1e test doet u meteen en de 2e test op dag 5 na het laatste contact met uw besmette (coronapositieve) huisgenoot. Als de testuitslag negatief is, dan mag u stoppen met de quarantaine.
  • Ook kinderen tot 4 jaar moeten thuisblijven als een huisgenoot corona heeft.

Beslisboom van BOINK (belangenvereniging van ouders in de kinderopvang)

Per 24-12-21 De beslisboom is een schematische vertaling van de richtlijnen van het RIVM.

De beslisboom is een vragenschema waarmee u kunt bepalen of een kind naar de kinderopvang en basisschool mag zolang er coronamaatregelen gelden. Het is heel belangrijk dat de beslisboom altijd van boven naar beneden wordt doorlopen. Begin bij de startvraag en beantwoord de vragen in de aangegeven volgorde tot je een antwoord hebt.

Noodopvang

Als de scholen weer moeten sluiten of als er geen school is doordat een leerkracht uitvalt en er geen inval te vinden is, dan bieden we noodopvang aan. De noodopvang is voor ouders die werken in een cruciaal beroep. De lijst met cruciale beroepen is hier Overzicht cruciale beroepen voor noodopvang | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl te vinden.