Fotoalbums

Tuinbouwles in klas 6

Wat een geweldige oogst konden de leerlingen mee naar huis nemen.

Paaseieren zoeken 2 april 2015

Een van de mooiste jaarfeesten is het paaseieren zoeken. Wat een vreugde om van die mooi gekleurde eieren te mogen zoeken en vinden.

We vierden het Sint Jansfeest

Na twee jaren met slecht weer, waardoor het feest geen doorgang kon vinden, vierden we een mooi Sint Jansfeest op 20 juni.

Palmpaasoptocht 22 maart 2013

De lente is begonnen; echt waar. Nog niet eerder in het bestaan van onze school was het zo koud met palmpasen. Toch lieten de kleuters zich niet uit het veld slaan en wandelden ze trots met hun palpaasstok rond de school.

Toneelstuk Francesco klas 2 op 27 maart 2013

De tweede klas voerde voor ouders en kinderen het toneelstuk op van Francisus en de wolf.

Pinksterfeest 17 mei 2013

Ondanks het sombere weer, werd het een vrolijk pinksterfeest. In alle groepen werd er gedanst en gezongen; de kleuters binnen, de andere klassen buiten op het plein.

Groepsfoto's Streetwise

Deze foto's zijn genomen door het Streetwise-team.

Excursies van klas 5 mei 2013

Op onze school gaan we vaak op excursie. Hier foto's van klas 5 die het gemeentelijk archief in Alkmaar en het Oudheidkundig museum in Leiden bezocht.

Klas 6 speelt Hasse Simonsdochter 14 juni 2013

Wat een kleurrijk schouwspel brachten de kinderen van de 6e klas ons met het prachtige spel van Hasse Simonsdochter.

Sint Jansfeest kleuters 21 juni 2013

Hoewel het feest in de duinen niet door kon gaan vanwege het slechte weer, werd er toch gedanst door de kleuters.

Waterspeelplaats van start 2 juli 2013

Vandaag heeft Carin Boonstoppel samen met directeur Hans Haverkamp het pas, door ouders gemaakte, waterspeelproject in werking gesteld.

Klas 6 oogst van hun eigen volkstuin

Wat een feest om te oogsten van je eigen gezaaide groentes. Nog niet eerder was de oogst zo overvloedig.

Michaelsfeest 27 september 2013

Na een hevige strijd werd de 5 koppige draak dan toch verslagen door onze onverschrokken ridders Jorissen.

Dodehoek en verkeersexamen klas 6 18 oktober 2013

Vandaag stond helemaal in het teken van veilig verkeer. Na de gevaren van de dode hoek van vrachtauto's aan den lijve te hebben ervaren, deden onze 6e klassers hun fiets-verkeersexamen.

voetballen, schermen en korfbal in april 2014

Woensdagmiddag 26 maart heeft ons schoolvoetbal-team zich bijzonder sportief laten zien. Het elftal, jongens uit klas 5 en 6 hebben drie mooie wedstrijden gespeeld en twee daarvan hebben ze gewonnen!!Petje af! Klas 5 kreeg een proefles schermen. Een totaal nieuwe ervaring, die veel indruk maakte. En met korfbalwedstrijd sleepten we een beker in de wacht.

Eindtoneelstuk klas 6; de tovenaar van Oz

De 6e klas speelde als afscheidsmusical "de tovenaar van Oz". Het werd een kleurrijke, sprookjesachtige voorstelling.

Natuurtalentenmarkt 29 maart 2014

Voor de 2e keer werd de natuurtalentenmarkt een groot succes. Wat een talent loopt er rond op onze school. Maar het was ook een heel gezellige markt waar van alles te doen en te genieten viel. Kijk ook op de video-pagina voor het filmpje.

Excursie klas 6 naar vuilverbranding

Onze 6e klassers gaan jaarlijks op excursie naar de vuilverbranding. Zeer nuttig en leerzaam.

Natuur Talentenmarkt 8 juni 2013

Wat was het een fantastische dag. Dankzij het mooie weer konden veel activiteiten buiten plaatsvinden.

Excursie klas 6 naar museum Westflinge 12 maart 2013

Dicht bij huis en zeer de moeite waard is het museum Westflinge in Sint Pancras. De 6e klas bezocht dit in het kader van de aardrijkskundeles. Eerder richtten zij daar een tentoonstelling in over de mineralogie. Blijkens de reacties in het gastenboek, wordt deze zeer gewaardeerd.

Schoolkorfbaltoernooi 20 april 2013

Afgelopen zaterdag is het schoolkorfbaltoernooi gespeeld op het Celeritas terrein in Alkmaar. Het was prachtig weer en gestoken in een nagelnieuw shirt en broekje, mede gesponsord door de biologische winkel Estafette, speelden de twee teams van onze school enthousiast en met goed resultaat.

Open dag zaterdag 2 februari

Hierbij treft u een impressie aan van de tentoonstellingen in de verschillende klassen tijdens de open dag. Heel wat belangstellenden kwamen langs om kennis te maken met onze school. Hoogtepunt was het optreden van de euritmie door onze 5e klassers. De 6e klassers verzorgden op uitstekende wijze de catering.

water-spel-plezier

Vandaag heb ik als ouder (Margot) mogen genieten van het mooie spel op het kleuterplein. Er lag een grote plas water, tot groot genoegen van de kinderen, die er bruggen overheen gebouwd hebben, met emmers en schepjes in de weer waren, met een vishengel gingen vissen. Kortom, kleuters die alles deden wat je iedere kleuter zou toewensen om te kunnen doen.

Werkstukken Romeinen klas 6

In de 6e klas wordt de Romeinse cultuur uitgebreid behandeld. De leerlingen maken thuis een werkstuk over een zelf gekozen onderwerp uit deze interessante periode.

Sneeuwpret januari 2013

Misschien niet voor iedereen, maar voor de kinderen is het een heerlijke winter. Kijk de kleuters eens werken in de sneeuw. Zo'n ervaring hebben ze niet ieder jaar. De hogere klassen vermaakten zich op de ijsbaan in Sint Pancras.

Verkleedfeest 8 februari 2013

Voor ons noorderlingen duurt het altijd even, maar na verloop van tijd zit de stemming er toch goed in.

Fotoalbums